Август започва облачно и дъждовно
Август започва облачно и дъждовно / Дарик-Благоевград, архив

През нощта все още в източната половина на страната ще има по-значителна облачност и на места ще превали и прегърми.

До сутринта и там явленията ще стихнат.

В първия ден на август ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има в Източна България, а след обяд - и над планинските райони, където на места ще превали.

По-интензивни ще са валежите в Рило-Родопската област. Вятърът ще се ориентира от североизток, ще бъде слаб, в източните райони до умерен. Дневните температури ще се понижат още малко и максималните ще са между 28 и 33 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни - в южната част. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 29-30 градуса, температурата на морската вода - 25-28 градуса, вълнението на морето - 2-3 бала.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност, на места ще превали и прегърми. По-интензивни и на повече места ще бъдат валежите в Рило-Родопската област. Вятърът по билата ще е от запад-северозапад, в по-ниските части - от изток, слаб.

Температурите ще се понижат още и максималната на височина 1200 метра ще е около 23 градуса, а на 2000 метра - около 17 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg