Продължава приемът по набиране на заявки от работодатели по схема „Младежка заетост”
Продължава приемът по набиране на заявки от работодатели по схема „Младежка заетост” / DarikNews.bg, архив

Агенцията по заетостта, в качеството си на конкретен бенефициент по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № 2014BGО5М90PО01-1.2014.001 - „Младежка заетост", информира работодателите, че могат да подават заявки за включване в схемата.

Заявките се подават по улеснен за работодателите образец. Работодателите могат да подават заявки за свободни работни места, като същите ще се обработват текущо по реда на тяхното постъпване. Заявки могат да се подават до края на годината или до изчерпване на финансовия ресурс по схемата.

Схемата „Младежка заетост" дава възможност на работодателите да наемат младежи в две основни направления:

Стажуване: Работодателят или определен от него служител да изпълнява ролята на наставник на наетия по схемата младеж. Ще бъдат покрити разходите за възнаграждения в размер на минималния осигурителен доход, здравните и социалните осигуровки на младежите за срок от 6 месеца и евентуални осигуровки още 6 месеца.

Обучение по време на работа: Предвижда се работодателят или определен от него служител да изпълнява ролята на наставник срещу възнаграждение ½ МРЗ по проекта. Ще бъдат поети разходите за възнаграждения на наетото лице в размер на 90% от минималната работна заплата за страната и разходите за здравни и социални осигуровки за срока на обучение.