Засилени мерки за сигурност преди мача Ботев - Локомотив
Засилени мерки за сигурност преди мача Ботев - Локомотив / dariknews.bg/ архив

Мерки за охрана на обществения ред ще бъдат взети от пловдивската полиция заради провеждането на футболната среща от III-ти кръг на “А” ПФГ между отборите на ПФК “Ботев” Пловдив и ПФК “Локомотив” Пловдив днес от 18.30 ч. на стадиона на спортен комплекс “Ботев 1912“ в кв. Коматево.

На територията на спортната зона и целия град ще бъдат разположени голям брой полицейски сили от Областна дирекция на МВР-Пловдив, СДВР, както и сили от дирекция „Жандармерия”.

По улиците на града и в проблемните зони ще патрулират екипи от специализираните подразделения за охрана на обществения ред, като при получаване на сигнал за нарушение на реда или престъпление ще бъдат взети незабавни мерки от специализирания отряд за бързи действия.

Провеждане на шествия от привърженици на двата клуба на територията на града е забранено.

За нормалното пропускане на зрители в стадиона, преди и по време на футболната среща ще бъдат отворени 7 входа. Пропускателният режим ще се осъществява след извършени контролни проверки от полицейските органи за недопускане внасянето на забранени предмети, съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия (ЗООРПСМ) - оръжия, пиротехнически изделия, алкохол и др.

Съгласно ЗООРПСМ на трибуните няма да бъдат допускани малолетни лица без придружител, както и лица във видимо нетрезво състояние.

Агитка на ПФК “Локомотив” Пловдив ще пътува организирано с полицейски съпровод от стадион “Локомотив” до спортния комплекс на ПФК “Ботев”, кв. Коматево, а след приключване на срещата ще се съпроводи обратно до стадион “Локомотив”.

Районните полицейски управления ще работят в усилен режим, като е създадена организация задържаните лица, извършили нарушения на обществения ред във връзка с футболната среща да бъдат обработвани незабавно и предавани на съда. Поведението на публиката ще бъде заснето със специални видеокамери, като при извършване на нарушение на закона , като хвърляне на бомбички, димки и сбивания, установените от записа лица ще понесат отговорността си по ЗОРРПСМ и Наказателния кодекс.

Съгласно заповед на кмета на Община Пловдив е забранена продажбата на алкохол на територията на спортната зона в деня на срещата.

На стадиона на спортен комплекс “Ботев 1912” билети за гостуващата агитка няма да бъдат продавани.

Ще бъдат въведени временни ограничения за движението на МПС по ул. „Коматевско шосе”, като ще се пропускат само автобусите от масовия градски транспорт. Улица „Захаридово” ще бъде частично затворена за преминаване на МПС от към страната на футболния комплекс. Изцяло затворена ще бъде ул. „Воден”.

Ръководството на ОД на МВР-Пловдив призовава гражданите и феновете на двата пловдивски отбора да не извършват правонарушения или провокативни действия.