Казанлък чества Световната седмица на кърменето
Казанлък чества Световната седмица на кърменето / Организатори

Световната седмица на кърменето ще се отбележи с две кърмачески срещи, организирани от местната Ла Лече Лига група. Темата на тазгодишната инициатива е „Кърмене и работа. Възможно е!", като основната цел е да се помогне на повече родители като бъдат запознати за възможностите да съчетаят кърмене и работа, да бъдат насърчени и да получат полезна и съвременна информация по въпроса.

Инициативата Световна седмица на кърменето в Казанлък ще се реализира съвместно от Ла Лече Лига и сдружение „Бъдеще за децата" - гр. Казанлък.
Като съветник на Световната Здравна Организация, Ла Лече Лига е нестопанска и изцяло доброволческа организация с голям авторитет в своята област, и има за цел да подкрепя и информира кърмещите майки, да провежда обучения на медицински лица и майки с опит в кърменето.

Програма за гр. Казанлък:

3 август 2015г. /понеделник/, 10.30 часа, Ла Лече Лига среща на тема: „Световна седмица на кърменето 2015 - Кърмене и работа. Възможно е!".

5 август 2015 г. /сряда/, 10.30 часа, Ла Лече Лига среща на тема: „Предимството да кърмиш".

Събитията ще се проведат в двора на Сдружение „Бъдеще за децата", гр. Казанлък, ул."Войнишка" 25 (до северозападния край на парк „Розариум"). Нeправителствената организация подкрепя всички инициативи, проекти и кампании, които са в посока на нейната мисия - да подкрепя децата и техните семейства, като им предоставя услуги и реализира дейности за развитие на възможностите им, социално включване и повишаване на благосъстоянието им.