Кметът на Шумен поздрави почетния гражданин Иван Бончев за неговата 95-годишнина
Кметът на Шумен поздрави почетния гражданин Иван Бончев за неговата 95-годишнина / netinfo

Кметът Красимир Костов изпрати поздравителен адрес до почетния гражданин на Шумен Иван Бончев, който днес чества своята 95-годишнина. „С вълнение и респект поднасям своите поздравления по повод рождения Ви ден! Шуменци сме горди, че сред почетните ни граждани има човек като Вас - с безрезервна преданост към Шумен и Родината, с неизчерпаема енергия, с която раздавате своята мъдрост, с неспирен стремеж за съхраняване и препрочитане уроците на историята. Като участник в Отечествената война, Вие храбро сте преминал през изпитанията и докрай сте се сражавал за победата", пише кметът в поздравителния адрес.

Градоначалникът допълва, че шуменци са признателни на Иван Бончев за усилията, които той полага, за съхраняването и опазването на военната история на Шумен, за преклонението пред паметта на загиналите шуменски бойци.

„Уважаеми господин Бончев, за мен е чест да застана до достолепния воин и патриот, чието сърце вече 95 години тупти предано и отдадено на каузата на Отечеството! Желая Ви от сърце здраве, жизнени сили, дълголетие и оптимизъм за бъдещето. Добродетелите на гордия Ви дух са ни все така нужни, за да водим нашите ежедневни битки в името и благополучието на България!", се казва в края на поздравителния адрес на Красимир Костов.

Тържеството за годишнината на Иван Бончев ще бъде днес от 17:00 ч. в приемния салон на Военния клуб в Шумен. По време на честването ще бъде представена и автобиографичната му книга „Бях боец".