Инициативен комитет издига  Стефан Манчоров за кмет на Казанлък
Инициативен комитет издига Стефан Манчоров за кмет на Казанлък / Инициативен комитет

Инициативен комитет с председател арх. Доротея Христова издигна независимата кандидатура на шеф на банка в Града на розите Стефан Манчоров за кмет на община Казанлък.

„Нужен ни е кмет на общината, който да осъществява реален диалог с гражданите, партиите трябва да са мотора и партньора в местната власт, заедно с можещите хора", мотивира номинацията арх. Доротея Христова. По думите й в Казанлък има достатъчно мислещи и успели хора, които са наясно, че успехът на всеки, стабилността на работното място, бизнеса, качеството на образованието на децата минава през стабилността на общината.

„Това, което искам да предложа на казанлъчани е един устойчив модел на местната власт, тъй като потенциалът на общината до настоящия момент е недостатъчно използван. Той подчерта, че финансово Община Казанлък се управлява по най-неподходящия, но най- лесен начин - продажбите. Управлението на ресурсите през последните години не се познава и не се прилага професионално. Манчоров бе категоричен, че за съжаление в момента местната власт се държи като организатор на обществени поръчки и разочарованите стават все повече и повече. Независимият кандидат за кмет счита досегашният модел на управление за изчерпан, тъй като „идва ново време, нови предизвикателства, на които местната власт трябва да може да отговори".

„Решението ми е много сериозно обмислено, без да е плод на временна емоция", подчерта на специалната пресконференция кандидатът за кмет Стефан Манчоров. По повод на подготвяната предизборна кампания той добави, че думи като атака, битка и борба не са от неговия речник. Своите шансове той вижда в енергията на граждански и експертни общности, заедно със своите съмишленици са обединени около разбирането, че потенциалът на Общината не се използва пълноценно и може да бъде направено още много за бизнес средата и местната икономика, за постигането на по-устойчива заетост и стабилни доходи.

Стефан Манчаров е изключителен професионалист освен във финансите и в управлението на човешките ресурси, в създаването на условия на труд и внедряването на технологии. „Той е разумен и компетентен в управлението и е един благороден човек, доказал го и в човешките отношения и в кариерата, винаги е ратувал за социалната политика, посветил се е на дарителска дейност и е добър ротарианец", каза неговият добър приятел и съдружник в бизнес делата инж. Александър Минчев. Според Минчев и представителите на Инициативния комитет точно този професионалист и отличен управленец е необходим на общината.