Пари и злато изчезнали след магичен ритуал за здраве
Пари и злато изчезнали след магичен ритуал за здраве / marica.bg

Врачка от Павликени отива зад решетките за четири месеца. На 26 февруари 2013 година "пророчицата" задигнала златни накити и парична сума в размер на 260 лв., всичко на стойност 598 лв., от дома на възрастна жена от Трявна.

Контактът между измамница и измамена започнал седмица по-рано.

На 20 февруари жената с "особени умения" си тръгнала от болнично заведение в Трявна и минала покрай къщата а възрастната жена.

Тя влязла вътре под предлог, че ще развали направена магия и поискала няколко вещи, включително спестените й пари и ценности.

С предоставените предмети врачката извършила някакъв ритуал, след което върнала на жената парите и бижутата и си тръгнала.

Няколко дни по-късно, на 26 февруари 2013 година, подсъдимата отново минала покрай същата къща. Възрастната жена била навън, разпознала врачката и я поканила на кафе. Подсъдимата приела поканата и казала, че ще направи на жената обред за здраве. Поискала чаша с вода, както и предоставените преди пари и златни накити.

След като приключила с ритуала тя върнала вещите на пострадалата и я накарала да ги прибере на посочено от нея място. Ангажирайки вниманието на жената с други искания, мошеницата успяла да вземе прибраните пари и ценности и си тръгнала.

Решението на Окръжен съд – Габрово за четири месеца ефективен затвор е окончателно и не подлежи на касационна жалба или протест.