Изнесен офис за публични задължения ще започне работа към НАП-Шумен
Изнесен офис за публични задължения ще започне работа към НАП-Шумен / netinfo

Изнесено работно място за дежурен публичен изпълнител разкрива от 4 август НАП-Шумен. Това ще спомогне за улеснението на гражданите, които имат публични задължения и образувани изпълнителни дела.

Работното място на служителя от функция „Събиране" ще бъде изнесено в сградата на НАП на ул. „Адам Мицкевич" № 1, стая 111, телефон за връзка: 054/ 856 411. Работното време на офис Шумен е от 09:00 до 17:30 часа.

Публичните задължения на данъчно-задължени лица представляват задължителни осигурителни вноски, данъци, вкл.акцизи, мита, такси, глоби и др., декларирани или установени както от органите на НАП, така и от външни взискатели като МВР, Инспекция по труда, община и съд, и др. Събират се от публични изпълнители на НАП .

Тази стъпка се предприема за по-бързото и навременно уточняване на задълженията и плащанията както и даване на консултации и получаване на навременна информация по получените покани от задължените лица. Ефектът, който ще се постигне е улеснение на гражданите и спестяване на голяма част от времето им за достъп и обслужване от администрацията. До сега гражданите заплащаха задълженията си в банковите гишета на обслужващата банка.

От 4 август с разкриването на изнесеното работно място на дежурен публичен изпълнител, това излишно разкарване между двете сгради ще спре. За улеснение на гражданите към дежурния публичен изпълнител ще бъде прикрепен и служител от отдел „Услуги на клиенти".