Световна седмица в подкрепа на кърменето в Габрово
Световна седмица в подкрепа на кърменето в Габрово / снимка: Ла Лече Лига

С кърмачески пикник отбелязваме Световната седмица в подкрепа на кърменето в Габрово. Тази година темата е „Кърмене и работа. Възможно е!“.

За осми пореден път Габрово ще се включи в Световната седмица в подкрепа на кърменето, която се отбелязва всяка година от 1 до 7 август. И този път габровските майки ще се съберат на станалия вече традиция „Кърмачески пикник“ в местността Градище, за да се запознаят и споделят своя опит.

Началният час е 11.00, датата 1 август, събота, а да присъстват са поканени всички, които имат отношение към кърменето или искат да разберат повече за него – разбира се със своите бивши, настоящи или бъдещи кърмачета. Татковци, баби и дядовци също са добре дошли.

Организаторите ще поговорят за трудовите облекчения, които могат да ползват работещите кърмещи майки, съчетаването на яслата, работата и кърменето и разбира се – за всички въпроси около кърменето, които вълнуват младите майки. Ще използват случая и да припомнят отново ползите от него.

Събитието се организира от доброволците на Ла Лече Лига България в Габрово, които напомнят на участниците в пикника да си носят одеяла и нещо здравословно за хапване.

Ла Лече Лига е най-старата и най-голяма световна организация, която има за цел да подкрепя кърмещите майки.