Кметът обяви старт на ремонта на покрива на стадион Осогово. Ризов пита: Дава ли се под наем хотел Кюстендил?
Кметът обяви старт на ремонта на покрива на стадион Осогово. Ризов пита: Дава ли се под наем хотел Кюстендил? / Иво Кирилов, Дарик- Кюстендил, архив

Кметът на Община Кюстендил Петър Паунов обяви пред сесията на Общинския съвет, че от утре започва ремонта на покрива на стадион "Осогово".

Преди гласуването на докладната за вътрешни компенсирани промени в Бюджет 2015, съветникът Младен Ризов коментира, че може да се спестят разходите са поставяне на камери за видеонаблюдение при новия хотел, защото към него са отправени две запитвания- дали хотел "Кюстендил" няма да се отдава под наем. Ризов допълни, че ще срещне потенциалните инвеститори с кмета Паунов.

За монтирането на видеонаблюдение и изграждането на телефонна централа на хотела са заложени 24 417 лв. С други над 6000 лв. се предвижда купуването на програмен лицензиран продукт за обслужването в хотела.

Съветникът от РЗС предложи още да бъдат поставени камери с радари по някои от главните улици в Кюстендил, където се кара с превишена скорост, като даде пример с отсечката от Езикова гимназия до полицията и тази при хипермаркет Кауфланд.

Кметът Петър Паунов му отговори, че тези действия са в правомощията на КАТ и му предложи да организира среща, на която да се обсъдят възможностите за регулиране на скоростта.