Похвалиха Община В. Търново за изнесените информационни центрове
Похвалиха Община В. Търново за изнесените информационни центрове / снимка: DarikNews.bg, архив

Похвалиха Община Велико Търново за изнесените информационни центрове, стана ясно от заседание на местния парламент. Изработен е доклад, който е следствие на поръчано от Министерския съвет изследване за административното обслужване на населението. „В становището се посочва, че е необходимо информационните центрове да се създават на максимално близка до потребителите локация, така че услугите да се заявяват в населеното място по местоживеене.

Община Велико Търново е посочена за пример със своите информационни центрове в кв. „Чолаковци” и в МОЛ-а. Посочено е, че този подход трябва да се мултиплицира и в другите общини”, каза кметът на старата столица Даниел Панов. Той припомни, че още през юни по негова инициатива бяха започнати първите стъпки за електронен регион като бяха поканени представители на всички общини, институции и неправителствени организации от областта за обмяна на опит с Варна.

Коментарът на градоначалника бе провокиран от питане на общинския съветник от „Нашият град” Румен Димитров, който постави въпросите счита ли кметът, че нормативната база на общината няма нужда от преразглеждане и ще потвърди или ще отрече твърдения, че местната администрация все още не е финализирала законови изисквания, особено тези, които касаят комплексното административно обслужване.

Кметът заяви, че няма нищо притеснително и посъветва Румен Димитров за по- конкретни въпроси да се обърне към главния секретар на Общината Мина Илиева, която отговаря за комплексното административно обслужване.