Д-р Шишков: Решението на СДС да подкрепи Здравко Димитров няма да повлияе на РБ
Д-р Шишков: Решението на СДС да подкрепи Здравко Димитров няма да повлияе на РБ / Снимка: Димитър Владимиров, Дарик Радио Пловдив
Доц. д-р Димитър Шишков
81221
Доц. д-р Димитър Шишков
  • Доц. д-р Димитър Шишков

Това, че СДС са решили да оповестят решението си, че ще подкрепят кандидатурата на Здравко Димитров за кмет на Пловдив, няма да окаже влияние върху избора на Реформаторския блок (РБ). Това заяви пред Дарик народният представител от реформаторите в града доц. д-р Димитър Шишков.

Той бе категоричен, че решението на СДС все още не е коментирано в РБ и официалното решение от тяхна страна ще бъде оповестено в понеделник след гласуване.

„В гласуването ще участват 5 партии и за постигането на съгласие резултатът трябва да бъде или 4:1 или 5:0. При гласуване 3:2, решението ще бъде взето на централно ниво“, обясни доц. Шишков.

Той отбеляза, че за нещо вариантите са два – или РБ излъчва свой кандидат за кмет, или дава подкрепата си за Здравко Димитров.

Народният представител заяви, че той лично е оттеглил кандидатурата си за кмет, тъй като не е срещнал подкрепа отстрана на неговата партия ДБГ.

Той бе категоричен, че ще се отдаде изцяло на работата по здравната реформа съвместно със здравния министър д-р Петър Москов

/Повече по темата, може да чуете в прикачения аудио-файл/