Антон Георгиев е кандидатът на БСП за кмет на Плевен
Антон Георгиев е кандидатът на БСП за кмет на Плевен / dariknews.archive

На среща с медиите в пресклуба на БТА, общинската организация на БСП-Плевен обяви своя кандидат за кмет на Плевен за предстоящите местни избори. Това е Антон Георгиев, който е издигнат от Политически клуб "Тракия" и подкрепен от коалиция "БСП-Лява България".
Общинският лидер на партията Цветко Цветков обясни, че до решението се е стигнало на вчерашната конференция на общинската структура на партията в Плевен.

"След тричасова конференция и сериозен анализ на политическата разстановка на силите с цел избиране на печеливша стратегия, местната организация на партията стигна до извода, че успешната формула за предстоящите местни избори е в участието в една по-широка коалиция", каза Цветков.
Той обясни, че Антон Георгиев отговаря на идеята за надпартиен кмет, с който да се атакува сегашното управление на Плевен.
Подкрепата си за кандидатурата на Георгиев са заявили 88% от участниците в конференцията.

Чавдар Велинов обясни, че създаването на новата коалиция от БСП Лява България и Политически клуб "Тракия" е обръщение към гражданите, а подкрепата за Антон Георгиев показва отварянето на БСП към хората.

От своя страна Антон Георгиев сподели, че смята че самият той е деен човек, което е необходимо на Плевен, тъй като "пулсът на града е паднал много през последните години".
Цветко Цветков определи участието на БСП в новата коалиция като излизане от тяснополитическия егоизъм.

Антон Георгиев е на 47 години, собственик е на една от големите фирми в страната за климатизация, вентилация и отопление и е съсобственик на „Скай парк" - летище Бохот LM. В момента е общински съветник в местния парламент на Плевен, където е председател на комисията по законност и конфликт на интереси.