18 432 097 лв. ще бъдат отпуснати на община Кюстендил по ОПРР
18 432 097 лв. ще бъдат отпуснати на община Кюстендил по ОПРР / Иво Кирилов, Дарик

18 432 097 лв. ще бъдат отпуснати на община Кюстендил от програма „Региони в растеж". С тях ще бъдат финансирани на 100 % проекти изготвени по Интегрираният план за градско възстановяване и развитие, това стана ясно на провелото се обществено обсъждане в Кюстендил. То се състоя с цел да се обсъди инвестиционната програма на община Кюстендил по отношение на обектите, които ще се финансират. Това са обекти извън спортна и културна инфраструктура.


„От отпусната сума по проценти ще бъдат разпределени обектите, които ще бъдат финансирани. За енергийна ефективност трябва да се използва до 40 %, което е над 7 000 000 лв. От тях половината ще бъдат за сгради общинска или държавна собственост, а другите 50 % ще бъдат за сгради частна собственост. За градска среда могат да се използват до 30 % от общата сума, за образователна инфраструктура минимум 5 %, такъв е и процента за социална инфраструктура", заяви зам.- кметът Росица Плачкова.


Сред предложенията за енергийна ефективност освен сградата на община Кюстендил, бяха предложени и сградата на ОД на МВР- Кюстендил, както и тази на Областна администрация.