ВМРО обяви част от кандидатите си за мастните избори в област Враца
ВМРО обяви част от кандидатите си за мастните избори в област Враца / ВМРО Враца

На разширено заседание на Областния комитет на ВМРО, провело се на 27 юли, бяха утвърдени част от кандидатурите за кметове на общини и на населени места в област Враца.

Войводите ще издигнат за кмет на Община Враца бившият зам.-кмет и настоящ народен представител Красимир Богданов. Неговата кандидатура ще бъде подкрепена от партиите в Патриотичния фронт, както и от други обществени организации и политически формации.

В Оходен, кандидатът ще е досегашния кметски наместник Иван Иванов; във Веслец дипломираният юрист Нели Йотова; в Горно Пещене педагогът Мая Ценова; в Нефела кандидат-кметът ще е Ангел Ангелов; в Баница Иван Александров Иванов, в Три кладенци, земеделският производител Светлан Симеонов.

За кмет на Община Бяла Слатина, ВМРО издига кандидатурата на преподавателят в Аграрно-техническата гимназия Иван Вутев. Ясни са кандидатурите и в две от селата, в Драшан - Галя Иванова и в Попица - Габриел Димитров.

Кандидат-кметът на ВМРО за Община Оряхово Робертино Маринов, ще бъде подкрепен и от други политически формации. В Горни Вадин, войводите издигат Дарий Георгиев, а в Лесковец Радослав Рачев.

В Криводол най-обсъжданото име за общински кандидат-кмет на войводите е на ветеринарният лекар д-р Тихомир Тодоров. В Главаци кандидатът ще е Виктория Костова, в Краводер - Димитър Моцов, а в Пудрия - Лили Станчева.

За Община Мездра са утвърдени кандидатите на ВМРО за Боденец - Денислав Николов, Зверино - Петър Недялков, Лик - Димитър Цолов.

В Софрониево, община Мизия вече беше обявена кандидатурата на председателя на местното читалище Теменужка Желязкова, както и тази на Любомир Симеонов за Бързина, община Хайредин.

В средата на август, Областния комитет на ВМРО ще утвърди и останалите кандидатури за кметове на общини и населени места в област Враца, коментира областния председател на войводите Красимир Богданов.