Кюстендилският театър с нова постановка с името Лавина
Кюстендилският театър с нова постановка с името Лавина / netinfo

Нова постановка подготвят Кюстендилския драматичен театър. Това е пиесата „Лавина", с режисьор е проф. Румен Рачев, съобщи директорът на театъра Чавдар Ненов. В главните роли ще бъдат Стоян Алексиев, Йорданка Стефанова, Стела Здравкова, Асен Диков, Николай Брънзалов и Адриана Петрова. Сред актьорите ще бъдат и шестима студенти от НАТФИЗ, от класа на Румен Рачев.

„Примиерата ще бъде през месец октомври. Автор на пиесата е Тунджер Джюдженоглу, който беше номиниран за Нобелова награда за литуратура. Той изяви желание да присъства на примиерата, ако тогава е свободен. Има възможност след това освен в България, да изиграем „Лавина" и в чужбина", заяви Ненов.

Сценограф на пиесата е Петър Начев, композитора на музиката е Димитър Христов, който е диригент на фолклорният оркестър към БНР.

Още една интересна изненада подготвят от кюстендилският театър. На 28 септември ще гостуват в Кюстендил тримата актьори от Сатеричния театър Юлиян Вергов, Захари Бахаров и Владо Карамазов. Те ще представят пиесата „Спанак с картофи".