„Кауза Разград“ излиза на политическата сцена, ето кои ще представляват сдружението на местните избори
„Кауза Разград“ излиза на политическата сцена, ето кои ще представляват сдружението на местните избори / netinfo

Сдружение „Кауза Разград“, което стартира като група във Фейсбук, влиза в политиката – обявиха днес от Управителния съвет на организацията.

Групата е създадена преди 3 години и наброява близо 5000 човека, превърна се в трибуна и изразител на мнението на хората по различни проблеми, искаме вече да преминем от интернет в реалността, за да предложим на хората реално действащи политики и решаване на проблемите – коментира един от учредителите адвокат Калоян Монев.

Монев обяви кандидата за кмет на „Кауза Разград“- предприемача Божинел Христов. Той пък коментира, че сдружението в най-пълна степен може да откликне на това, което гражданите искат, защото има контакти с различни слоеве на гражданското общество, а има и сили и възможности да направи тоталната реформа, която би извела Разград от сегашното състояние и би го превърнала в един истински европейски град.

Христов ще е и водач на листата общински съветници, втори в нея ще е Калоян Монев, а трета – д-р Селиме Карагьозова. Тримата уточниха, че листата до място №15 вече е почти готова, но ще бъде обявена до края на август. Хората в нея са с нулева толерантност към корупцията,  необременени с политически пристрастия, отстояващи интересите на гражданското общество.

Участието на сдружението в местните избори ще е под формата на „Местна коалиция „Кауза Разград“, а регистрацията чрез две съществуващи партии, които нямат представителства в Разград.

И тримата засега известни кандидат-общински съветници  имат по един мандат на този пост зад гърба си. Преди да се присъединят към "Кауза Разград" тримата принадлежат към различни партии от целия политически спектър. Д-р Селиме Карагьозова бе общински съветник от ДПС, Калоян Монев – от БСП, Божинел Христов бе независим съветник, но в зората не демокрацията бе сред учредителите на СДС.