Въпреки жегата усилени ремонти кипят във Велико Търново (СНИМКИ)
Въпреки жегата усилени ремонти кипят във Велико Търново (СНИМКИ) / снимки: Пресцентър - Община В. Търново

И в най-горещия ден на годината продължава усилената работа по ремонти на улици и тротоари във Велико  Търново, информират от кметската администрация. Работници и техника на „Пътни строежи Велико Търново“ усилено работят по подготовка за нанасяне на втория слой асфалт на улиците „Серес“, Твер“, „Толедо“ и „Асти“. Повдигнати са шахтите и спирателните кранове, изграждат се отводнителни шахти в очакване на довършителните работи по улиците в квартал „Колю Фичето“.

С бързи темпове, въпреки непосилната жега, продължават ремонтите на участъци от тротоарните настилки на улица „Никола Габровски“. Върху част от тротоара вече са поставени вибропресованите павета и се извършва запълване на фугите с пясък.
Започна и ремонтът на пространството около Двореца на културата и спорта „Васил Левски“. Хора и техника започнаха отстраняването на старите настилки пред централният вход на залата.

Предстои реконструкция на цялото пространство, подмяна на част от съоръженията, изграждане на нови съоръжения за отвеждане на повърхностните води, които ще предпазват стълбищата от слягане и пропадане.

Ремонтите на пространството около ДКС „Васил Левски“ са част от допълнителните обекти по проект „Велико Търново – зелена и достъпна балканска столица на културният туризъм“. Очаква се скоро да започне работа и по другите 4 обекта, за които кметът на Община Велико Търново Даниел Панов подписа анекс на стойност 2,5 млн. лв. в Министерство на регионалното развитие и благоустройството.