Старозагорци с десетки идеи за име на новия парк
Старозагорци с десетки идеи за име на новия парк / DarikNews.bg, архив

Само за десет дни, откакто Община Стара Загора обяви допиване до гражданите за избор на име на новоизградения парк, са получени близо стотина предложения.

Голяма част от идеите за име на парковото пространство, което бе изградено на мястото на бившите Артилерийски казарми в града, са свързани именно с предназначението му преди - „Артилерийски", „Армейски", „Армия", „Казармата". Често срещано предложение е и името на квартала, в който се намира той - „Казански".
Гражданите търсят и връзка със старите имена на Стара Загора - Боруй, Августа, Иринополис, Ески Заара, разбира се и „Берое", като се прави асоциация и с едноименния успешен и обичан спортен клуб. Сред предложенията са и „Зара парк", „Загорче", Загория".

Сред идеите има и имена на политици и общественици - Богдан Филов, Петко Славейков, генерал Делчев и други. Старозагорци предлагат и „Парк на любовта",„Утро", „Подадена ръка", „Ново начало", „Бъдеще".

От общинската администрация напомнят, че всеки старозагорец може да направи своето предложение за име на новия градски парк до 1 септември. Комисия, съставена от представители на Община Стара Загора, общественици и медии ще изберат името, което ще бъде внесено официално за обсъждане и гласуване на заседание на Общинския съвет.