Лятно кино и пътуваща библиотека гостуват в Севлиево
Лятно кино и пътуваща библиотека гостуват в Севлиево / Община Севлиево

"Пътуващото лятно кино" - част от националната инициатива на БНТ1 ще гостува в Севлиево утре, 30 юли. От 21.00 часа на площад „Свобода“ жителите и гостите на града ще има удоволствието да гледат безплатната прожекция на филма „Корави старчета”.

Пътуващото лятно кино идва и с Пътуващата детска библиотека. Също на 30 юли, но от 18.30 часа, на пл.“Свобода“ ще бъде разположен Гигантският стол на четенето, заедно с книги за размяна – детско-юношеска литература. Всички деца и родители трябва да си донесат книжка от домашната библиотека, която да разменят с друга от Пътуващата библиотека.

Започнала през 2012 година, инициативата получи подкрепата на общините, силен обществен отзвук и престижните награди Eventex Awards България и Eventex Awards International, както и най-важната награда - любовта на зрителите.

Досега Пътуващото кино е изминало 15 000 километра, 70 000 души са гледали 99 прожекции под открито небе. В годината на 100-я юбилей на българското кино, инициативата ще стартира със 100-та си прожекция.