Патриша Аркет и Луси Лиу поемат борбата срещу престъпността
Патриша Аркет и Луси Лиу поемат борбата срещу престъпността / Нова тв

Едни от най-известните сериали на CBS ще ни отведат в полицейските служби на САЩ, с нелеката задача да разрешават заплетени случаи. „От местопрестъплението: Кибер атаки" и „Елементарно, Уотсън" се включват в криминалното разследване, което Нова организира това лято в своя ефир.

Патриша Аркет, носителка на Оскар за най-добра поддържаща женска роля във филма „Юношество", ще задържи зрителите пред телевизора с играта си в сериала „От местопрестъплението: Кибер атаки" от 5 август всеки, делничен ден от 21.00 ч. по Нова. Актрисата вече се е появявала и в други серии на 15-годишния хитов сериал, но сега тя заема главната роля.

Продуцентът Джери Брукхаймер фокусира сюжета върху екипа на специалния агент Ейвъри Райън във ФБР, Куантико, Вирджиния, чиято задача е да решава сериозни престъпления, които започват от съзнанието, съществуват само онлайн, но се реализират и в истинския свят. Проектът, вдъхновен от ирландския кибер психолог Мери Айкен, е първата част от поредицата „От местопрестъплението" с главна женска роля. Екипът на Аркет е със също толкова звезден състав - рапъра Bow Wow (Шад Мос), Джеймс Ван Дер Бийк, познат от сериала „Кръгът на Доусън".

Действието в епизодите на „От местопрестъплението: Кибер атаки" се завърта около разкриване на убийства, кибер кражби, хакерство, изнудвания и всички други престъпления в кибер пространството под юрисдикцията на ФБР. Освен пред предизвикателството да се наложи като водач в своя екип, в новата поредица Аркет се изправя и пред своите лични страхове. Актрисата споделя пред американските медии, че изпитва „параноя" пред модерните технологии, а „От местопрестъплението: Кибер атаки" разследва именно случаи, свързани с тях.

Патриша Аркет и Луси Лиу поемат борбата срещу престъпността
netinfo
Иронично, но компютърният спец агент Ейвъри Райън признава, че сериалът е засилил нейните страхове и тотално е променил отношението ѝ към интернет. „Всеки път, когато получа сценария за новия епизод, и прочета какво могат да причинят технологиите на живота ни, си казвам „Господи, дано това не е истина", споделя Аркет и разкрива, че вече е ограничила достъпа си до имейл от телефона, за да се предпази от хакерски атаки. Дали нейната героиня агент Ейвъри Райън ще успее да се пребори с модерните технологични престъпници, ще разберем в хитовия сериал „От местопрестъплението: Кибер атаки" на 5 август, сряда, от 21.00 ч. по Нова.

Патриша Аркет обаче не е единствената жена, която ще се бори срещу престъпността в ефира на Нова. Отново на 5 август, но от 22.30 ч. щафетата ще поеме Луси Лиу в ролята на д-р Джоан Уотсън, за да се заеме с разрешаването на първия заплетен случай във втория сезон на поредицата „Елементарно, Уотсън".

Патриша Аркет и Луси Лиу поемат борбата срещу престъпността
netinfo
Главният състав на сериала се запазва. Джони Лий Милър, познат на българските зрители от филмите „Ловци на мисли", „Трейнспотинг" и сериала „Декстър", продължава да ни изненадва като Шерлок Холмс. В разкриването на убийствата отново му помага Луси Лиу като д-р Уотсън - една безспорно запомняща се с ролите си актриса, добре позната от известния сериал "Али Макбийл", както и от филмите "Ангелите на Чарли" и "Убий Бил".

През този сезон на „Елементарно, Уотсън" Луси Лиу не само се подвизава в една от главните роли на криминалния сериал, но навлиза по-дълбоко и в творческата работа по детективската мистерия, като за пръв път сяда и на директорския стол, за да режисира някои епизоди. Звездата признава, че така осъществява една от своите мечти, но не крие, че тежестта на отговорностите ѝ се е увеличила. Нейната героиня д-р Уотсън също ще направи първите си стъпки към самостоятелна детективска кариера, след като Шерлок Холмс изненадващо заминава за Лондон.

Патриша Аркет и Луси Лиу поемат борбата срещу престъпността
netinfo
Британската нишка в „Елементарно, Уотсън" ще се засили и с присъствието на още една английска звезда - Рис Айфънс, който ще влезе в ролята на Майкрофт - братът на Шерлок Холмс. Двамата с Джони Лий Милър не само ще създадат тандем срещу престъпността, но ще засилят и комедийната нотка в сериала с типичното си британско чувство за хумор. Въпреки че Джоан Уотсън доказва, че една жена също може да се справи сама с криминалните мистерии на Ню Йорк, тя все още пази своя сантимент към Шерлок Холмс. Макар да не си признава, подобни чувства изпитва и самият Холмс. Но дали двамата детективи ще се съберат отново, ще разберем във втория сезон на хитовия сериал „Елементарно, Уотсън" на 5 август, сряда, от 22.30 ч. по Нова.

Не пропускайте разгадаването на поредица неразрешими случаи в едни от най-интересните криминални сериали „От местопрестъплението: Кибер атаки" и „Елементарно, Уотсън" този август по Нова.