Как се харчат хиляди долари служебни пари за онлайн стриптийзьорки
Как се харчат хиляди долари служебни пари за онлайн стриптийзьорки / ThinkStock/Getty Images

Компютърен инженер в град Гилбърт, щата Аризона, похарчил 476 хиляди долара служебна пара, за да гледа онлайн стрийптизьорки, като им плащал с кредитната карта на компанията, в която работи, съобщава сайтът azсentral.

След като профукал парите, Джон Берет се опитал да прикрие злоупотребата, като излъгал в отчетите за това как е похарчил средствата. Ощетената компания се оказала "Уърлд уайд текнолоджи" с годишни преходи от 6,7 милиарда долара.

Измамата на инженера била разкрита и той попаднал в съда. Според материалите на обвинението срещу 40-годишния Берет се установило, че той съставял фалшиви документи за разходите от служебната кредитна карта, като ги оправдавал със срещи, обучение и развлечение на клиенти на фирмата.

Само в един от стрийптизьорските уебсайтове Берет бил изхарчил 10 800 долара. Злоупотребата със служебната кредитна карта обвиняемият извършвал в продължение на 12 месеца от 2013 до 2014 година. За този период той успял да си поръча 2200 онлайн разсъбличания.

На една от стрийптизьорките щедрият инженер заплатил от фирмените пари 27 хиляди долара, за да си покрие студентските такси. Берет купувал скъпи подаръци на любимите си голи изпълнителки. Той направил дар и на себе си - съвършена секс играчка за мъже за 130 долара.

Източник: БТА