Въжена линия Сливен - Карандила остава предпочитан транспорт за туристите
Въжена линия Сливен - Карандила остава предпочитан транспорт за туристите / Дарик Сливен

Въпреки горещото време в Сливен, пътнико-потокът на въжена линия "Сливен - Карандила" не е намалял. Лифтът работи без промяна в работното време, обяви управителят на фирма "Пътнически превози", инж. Енчо Петров.

Желаещите да използват този вид транспорт, може да го направят в часовете между 8.30 и 17.30 часа, от вторник до неделя. Понеделник е ден за профилактика.

"Съоръжението е в добро техническо състояние. Всички пътуващи може да бъдат спокойни за своята безопасност", категоричен е управителят на общинското предприятие, което стопанисва лифта. Той посочи, че въжената линия е все по-предпочитан транспорт от и до Карандила. Добрите финансови показатели потвърждават това, особено през последните години, каза инж. Петров.

Пътнико- потокът се увеличава през почивните дни. Не липсват липсват и чуждестранни клиенти на лифта, макар и да са намалели през последните 1-2 години. Според туроператори, това се дължи на по-слабия летен сезон, коментира още Петров.

Пътническа въжена линия "Сливен - Карандила" е въведена в експлоатация през 1974 г. И след 41 години, тя е удобен и желан транспорт за туристите. С нея се стига най-бързо от и до местността "Карандила".

Пътува се за 20 минути. Скоростта на въжената линия е 1.6 м/с.