Реконструират терен  зад паметника на Хаджи Димитър
Реконструират терен зад паметника на Хаджи Димитър / Община Сливен

Около 3 декара зад паметника "Хаджи Димитър" в Сливен ще бъдат реконструирани. Това включва улицата зад паметника „Хаджи Димитър”  до площада пред Митрополията в Сливен. В това пространство ще се изгради паркинг за 23 автомобила, богато озеленяване и площадно пространство, което да отговаря на нуждите на Сливенска митрополия.

В цялата зона ще се поставят пейки,  кошчета за отпадъци, осветителни тела и вградено в тротоара ефектно осветление. Между съществуващия и новия площад ще има връзка.

Строителните дейности ще започнат след провеждането на Рали „Сливен“. Обектът трябва да бъде завършен в рамките на два месеца, а общата му стойност е 267 297,45 лева. Това са средства от икономиите, реализирани по проекта за ремонт на центъра, уточни  заместник-кметът Иван Манчев.

От 15 август започва ремонтът на пространството и площите между сградата на бившето кино „Българка” и пл. „Добри Желязков” /сградата на НТС/. Ремонтът ще се извърши със средства на община Сливен.  На пространството около фонтана „Кълбото” също предстоят благоустройствени дейности, за да се подобри облика на градската среда около съоръжението.

Към момента по проект „Зелени, достъпни и активни пешеходни зони” се извършва поддържане на зелената система като се полива по график всяка вечер.