Цветомир Русинов:  Ще продължи почистването на наносите от Янтра, Синкевица и Паничарка
Цветомир Русинов: Ще продължи почистването на наносите от Янтра, Синкевица и Паничарка / 100 вести

С парите от фонд „Солидарност“ ще продължи почистването от наноси на участъци от речните корита на реките Янтра, Синкевица и Паничарка. Това заяви Цветомир Русинов - секретар на Общинската комисия по сигурност и ръководител на проекта, преди да представи детайлно за какво ще се използват отпуснатите 128 503 лв. от Европейския фонд за възстановяване на щетите от миналогодишните поройни дъждове в Габрово на 19 и 20 юни.

Водещата статия на  вестник "100 вести" и другите теми от изднаието днес:

Талантливата малка певица Симона Захариева от севлиевската вокална формация „Upstream Voices” с ръководител Ценка Горалова се завърна със златен медал от шестия Международен фестивал за изпълнители на популярна песен „Дъга над Клептуза-2015”. Музикалното събитие се проведе от 17 до 19 юли във Велинград. В конкурса участваха индивидуални изпълнители, дуети и триа, вокални групи, разделени в 5 възрастови групи.

Десетки младежи бяха предизвикани да научат интересни факти и да участват във вълнуващи творчески задачи на тема „Открий тайните на реката“ в първия ден на The Bridge Fest във Видин. Състезанието имаше за цел участниците да научат повече за Дунав като част от инициативата на Кока-Кола ХБК България за неговото опазване.

„Строителните работи по изграждането на противопожарната кула в село Крушево са завършени, в момента се извършват технически дейности по отчитане на проекта.“ Това заяви кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов в отговор на питане на репортер на „100 вести“ докъде е стигнало изграждането на кулата.

„Повишаването на минималната работна заплата и успоредно с това и цената на тока е убийствено за бизнеса.“ Това заяви изпълнителният директор на Габровската търговско-промишлена палата Галина Михнева.

Днес една част от фирмите от областта стачкуват със спиране на производствената си дейност за час, друга продължава да работи заради изпълнението на спешни поръчки. Предприемачите коментираха, че и да стачкуват, никой не иска да чуе техния глас, макар те непрекъснато да са изрядни към държавата.