Хиляди ще протестират срещу увеличението на цените на тока
Хиляди ще протестират срещу увеличението на цените на тока / снимка: Dariknews.bg, архив

Хиляди ще протестират на 29 юли под прозорците на Министерски съвет срещу увеличението на цените на ел. енергията от 1 август 2015 г.

Четирите национално представителни организации на работодателите - АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ, се обявиха твърдо против узаконения грабеж, кражбите и безхаберието в енергетиката и в подкрепа на дълбока реформа в сектора от страна на правителството. И затова свикаха национален протест срещу повишението на цената на електроенергията.

Над 1000 фирми излизат на протест срещу цената на тока

В обща декларацията организациите заявиха: „Българският бизнес не може и не иска да поеме високия разход в цената на електроенергията, като резултат от решението на КЕВР за увеличаване на добавките „Задължения към обществото”.

Не искаме да спираме производства, да губим своята конкурентоспособност, която сме постигнали в резултат на огромни инвестиции и тежък труд. Затова сме готови на протести и защита на нашите интереси. Това са интересите на българската индустрия, на цялата икономика на България без оглед на размера на предприятията. Не приемаме предложените нови цени за „задължения към обществото”, защото те ще доведат до загуби за българското общество!”.

Протестът ще стартира в 11.00 ч. в пространството между сградите на Министерския съвет и на президентството и ще прерасне в шествие до сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране, където ще има престой около 20 минути, след това ще тръгне пешеходен преход по бул. Княз Александър Дондуков до ул. „Г. С. Раковски”, по ул. „Г. С. Раковски” до бул. „Цар Освободител”, по бул. „Цар Освободител” до сградата на Народно събрание.

След престой пред сградата на Народно събрание с планирано времетраене от около 30 минути шествието ще се върне до сборния пункт по същия маршрут.

Източник: БГНЕС