Мис България 2014 между славата и любовта към фермерството
Мис България 2014 между славата и любовта към фермерството / Нова тв

„Предпочитам да съм заобиколена от животни, отколкото от фалшиви хора", казва Мис България 2014 Симона Евгениева. В интервю за novatv.bg тя разказва за любовта си към фермерството, какви са трудностите и позитивите и защо поощрява всички дами да потърсят спокойствието и уюта на малкия град.

Първите си впечатления за фермерството Симона придобива още като дете, когато баща й отглежда крави. „Той вършеше всичко сам и никак не му беше лесно. Ние със сестра ми бяхме доста малки. Плашихме се от животните, защото те бяха много по-големи от нас, изглеждаха огромни", спомня си красавицата от Монтана. „По-късно, когато поотраснах, започнах да мечтая нещата да се развият и това, което баща ми беше създал, да превърна в голяма ферма", продължава тя.

Днес носителката на титлата „Мис България" учи „Стопанско управление" и постоянно следи за различни европрограми, по които да кандидатства веднага щом завърши образованието си. Вече е избрала и своята ниша, а именно овцевъдството. „Славата е до време, но професията е за цял живот", казва тя и признава, че един ден иска хората да говорят за нея като за човек, който успешно е развивал свое собствено стопанство. Наскоро със свой приятел купили няколко животни и вече е факт първата им печалба.

Допълва, че повечето хора имат погрешна представа за това какво означава да имаш своя ферма, а причината е страхът от непознатото. Затова се радва, че предавания като „Фермер търси жена" са показали другото лице на българския фермер - млади и прогресивни хора, които не се страхуват да рискуват и залагат на занаята на своите предци. Убедена е, че една жена може да се занимава с фермерство и едновременно с това остане вярна на женската си природа. „Това, че искам да правя нещо различно, не означава, че не съм жена и не обичам всички женски слабости. Напротив. Просто за мен думата бизнес звучи по-мащабно от бутик в мола", категорична е тя. Затова към всички дами, които се чудят дали животът на село е за тях и се колебаят дали да се запишат за участие във „Фермер търси жена", се обръща с думите: „Когато можеш да живееш навсякъде, сам ще започнеш да търсиш спокойствието и уюта, които животът в малкия град ти предлага".

На въпроса с какво би ни почерпила, ако дойдем на гости във фермата й, отговаря, че първо би ни почерпила с бутилка отлежало вино и хубаво сирене и кашкавал, защото е сбъднала своята мечта, а след това, като предизвикателство, би ни поканила да вземем толкова мляко от овцете, колкото сами си издоим.

До края на месец юли дамите могат кандидатстват за участие във „Фермер търси жена", като изпратят писмо до фермера, който ги е впечатлил най-силно, на fermer.novatv.bg/casting.

Най-актуалното за „Фермер търси жена" може да откриете на сайта на Нова, в канала на предаването във vbox7.com, както и във Facebоок.

Мис България 2014 между славата и любовта към фермерството
netinfo