Мая Станойкова и Иво Саев са преизбрани в ръководството на  МГЕРБ- Кюстендил
Мая Станойкова и Иво Саев са преизбрани в ръководството на МГЕРБ- Кюстендил / ГЕРБ

Мая Станойкова и Иво Саев са презибрани за областен координатор и областен организационен секретар на младежката структура на ГЕРБ в Кюстендил. Двамата получиха номинации на общо събрание на младежите от областта, а с решение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ бе утвърдено и новото ръководство.
Мая Станойкова пое функциите на областен координатор на младежите в края на 2013 г., след като тогавашният лидер Милен Николов навърши допустимата възраст за членство в МГЕРБ.

Станойкова е член на политическата сила от самото й учредяване в областта, била е в листите за общински съветници през 2011 г. и на частичните избори през 2012 г. Завършила е "Социални дейности" в Югозападния университет, а в момента изучава магистратура "Държавна администрация" в УНСС. Член е на общинското ръководство на партията в Кюстендил.

Иво Саев, който е преизбран за областен секретар, също е част от общинското ръководство на ГЕРБ - Кюстендил. Той е на 28 г. и се занимава с младежката организация на ГЕРБ от самото й създаване. Магистър по "Бизнес икономика" е, има и завършен курс по "Изготвяне на европейски проекти в сферата на земеделието и храните" към Министерство на земеделието и храните.

В новото областно ръководство влизат още Лора Василева, Борислав Якимов и Миглена Георгиева. Лора Василева и Борислав Якимов са представители на младежката организация на ГЕРБ - Дупница, която е и една от най-активните в областта. Якимов е завършил "Право" и "География", Лора Василева е с икономическо образование и е координатор на МГЕРБ - Дупница. Работила е в Държавен фонд "Земеделие", а в момента е Директор на "Общински пазари - Дупница".
Миглена Георгиева, другият член на новото ръководство, е общински координатор на Младежи ГЕРБ - Бобошево. Тя е 28 - годишна, завършила е "Стопански мениджмънт" и към момента е технически сътрудник към ПП ГЕРБ.

"Ще дадем всичко от себе си, за да продължим да бъдем най-активното и работещо в полза на обществото младежко обединение в областта. Вече имаме учредени клубни структури в почти всички общини на територията на област Кюстендил и, благодарение на тях, ще можем да се включим дейно в предстоящите местни избори. Надяваме се, с идеите и с креативността си, да допринесем затова ГЕРБ да бъде първа политическа сила и на тези местни избори", споделиха от новото ръководство на МГЕРБ - Кюстендил.