Чистят от наноси коритата на реките Янтра, Синкевица и Паничарка
Чистят от наноси коритата на реките Янтра, Синкевица и Паничарка / Габрово ДНЕС

Чистят от наноси коритата на реките Янтра, Синкевица и Паничарка, пише във водещата си статия вестник "Габрово ДНЕС". Изаднието припомня, че днес, 28 юли, се навършва една година от наводнението в село Враниловци, когато река Лопушница помете всичко по пътя си.

Вестникът припомня още, че заради последиците от другото наводнение, станало в средата на юни миналата година, от фонд "Солидарност" в Габрово са получени 128 503 лева.

Звеното "Майка и дете" в Габрово дава подслон на самотни бременни жени. Там майката може в по-спокойна обстановка да изгради привързаност към детето.

"Габрово ДНЕС" обръща внимание на информацията, предоставена от РИОСВ - Велико Търново, свързана с преброяването на щъркеловите гнезда в областта. Логично в Габрово те са най-малко, а в Севлиево - най-много. 180 са гнездата на щъркелите в областта, а малките щъркелчета - 326.

За предстоящото отбелязване на Шипченската епопея на страниците на изданието е отделено достойно място. В три публикации на втора страница "Габрово ДНЕС" информира, че:

"Активни инициативи за малки и големи съпътстват честванията на Шипка"

"Стартира инициативата "Осинови паметник"

"За първи път тази година ще има състезание по ориентиране на Шипка"