Обезвреден е мъжът, който твърдеше, че държи заложници в Брюксел
Обезвреден е мъжът, който твърдеше, че държи заложници в Брюксел / Thinkstock/Getty Images

Белгийската полиция щурмува сграда в центъра на Брюксел, където се беше барикадирал мъж, който твърдеше, че е въоръжени и държи заложници, съобщи ТАСС, като се позовава на телевизия Ер Те Ел. Мъжът се оказал сам в къщата и у него не били открити нито оръжия, нито взривни устройства.

Полицията води преговори с предполагаемия терорист над шест часа тази нощ. През това време беше блокиран целият район на пресечката на една от главните улици на Брюксел - булевард Луиз и улица Доценберг. Жителите му, евакуирани от полицията, прекараха по-голямата част от дъждовната нощ на улицата.

"Полицейската операция приключи, полицията щурмува дома, в който заподозреният се намираше сам. Той нямаше оръжие", посочва телевизията. Тя уточни, че мъжът сам позвънил в полицията и обявил, че държи заложници.

Жители на района казали, че познават мъжа, който бил арестуван на 9 юли след свада. Тогава той също казал, че е въоръжен и че държи съпругата си за заложница.

При предишния случай той прекарал няколко дни в ареста и бил освободен, а жена му отказала да предяви обвинения и уверила, че остава доброволно с него, посочва ТАСС.

Източник: БТА