Д-р Митев: В бивш свинарник правят леда за Слънчев бряг
Д-р Митев: В бивш свинарник правят леда за Слънчев бряг / снимка, ua.all.biz

Не в действащ, а в сградата на бивш свинарник, някогашно ТКЗС, се е произвежда лед за заведенията в Слънчев бряг. Това уточни пред Дарик д-р Георги Митев, директор на Областната дирекция на Агенцията по безопасност на храните в Бургас.
Въпреки това, производството на лед от ледогенератор се е извършвало при невъобразимо лоши условия, уточни експертът.
При проверка инспекторите на Агенцията открили, че мястото не отговаря на хигиенните норми.
Въпросният ледогенератор снабдява повече от половината курортен комплекс, което може да се окаже много опасно.
"При едно евентуално хранително натравяне причините ще се търсят в храната, но не и в леда от напитките", каза още д-р Митев.
66 проверки на временни обекти и хотели, предлагащи услугата „ол инклузив", са извършени от инспекторите на Българската агенция за безопасност на храните-Бургас в курортния комплекс Слънчев бряг.
По думите на Георги Митев при проверките са издадени 9 предписания за констатирани несъответствия в сградния фонд и оборудването.