Реформаторите подписват споразумение за единно явяване на местните избори
Реформаторите подписват споразумение за единно явяване на местните избори / reformatorskiblok.bg

В най-скоро време и партиите от Реформаторския блок трябва да подпишат споразумение за единно явяване на местните избори през есента. Това заяви в Смолян зам.-председателят на „Движение България на гражданите” и народен представител от Реформаторския блок Настимир Ананиев.

„По принцип имаме постигнато съгласие, но трябва официално да се подпише споразумението, за да отпаднат доста от въпросителните по места”, посочи той.

По думите му именно това е била и пречката той да огласи кандидатурите на техните хора за местните избори в Смолянско. „Имаме вече твърдо седем кандидати за Смолянско, но ще изчакаме подписването на споразумението и тогава ще ги огласим”, добави Ананиев. Той допусна, че може да се окаже и натиск, към техните кандидати, ако се огласят на този етап и да бъдат притиснати да се откажат.

Междувременно Ананиев посочи, че има сериозен наплив на членове и структури от НДСВ, към Движение България на гражданите (ДБГ) през последните седмици. Той не пожела да назове конкретни случаи, но обясни, че те са доста и във всички региони на страната.

“Имаме прилив на членове от НДСВ и това си го обяснявам, че те ни припознават, като най-близките до тях, като идеи и виждания“, добави Ананиев. Според него, към ДБГ се присъединили и много от знаковите имена на бившата царска партия.

Настимир Ананиев очерта и като приоритет и приемането на Корупционния законопроект, като приоритет за 43-то Народно събрание.
„Надявам се законопроекта да влезне в зала още тази седмица и да събере повече гласове дори от проекта за конституционната поправка. Това ще бъде ясен знак и към нашите партньори от Европа, че сме сериозно решени за реформи”, добави Ананиев.