До края на седмицата Реформаторите обявяват кого ще подкрепят на изборите
До края на седмицата Реформаторите обявяват кого ще подкрепят на изборите / netinfo
Доц. д-р Димитър Шишков
81172
Доц. д-р Димитър Шишков
  • Доц. д-р Димитър Шишков

"До края на настоящата седмица ще вземем решение дали да подкрепим независим кандидат или ще излъчим наша кандидатура", заяви за Дарик народният представител от Реформаторския блок (РБ) в Пловдив доц. д-р Димитър Шишков.

По думите му, забавянето на решението за това, кого да подкрепят на местните избори през октомври се е забавило заради липсата на единна позиция по този въпрос.

„Някои искат да подкрепим Славчо Атанасов, а други – да издигнем наш кандидат. Аз заявих, че предлагам, това да е Пепа Деведжиева от ДСБ“, отбеляза д-р Шишков. По думите му, липсата на категоричен избор на този етап се дължи и на факта, че на политическата сцена са се появили и нови фигури, визирайки Здравко Димитров, който преди броени дни обяви, че ще се бори за кметското място като независим кандидат.

"В момента се водят преговори от координаторите на всички партии в РБ и в петък или събота чрез гласуване ще вземем категоричното си решение", заключи д-р Шишков.

Той заяви на пресконференция днес, че РБ няма да подкрепят за втори мандат Иван Тотев, а относно Славчо Атанасов, Шишков заяви, че би трябвало Патриотичният фронт да подкрепят Реформаторския блок, а не обратно.

Пред Дарик депутатът бе категоричен, че това решение е на база настроението на цялото ръководство на централно ниво.