Синдикатите се включват в протеста на бизнеса
Синдикатите се включват в протеста на бизнеса / Dariknews.bg, архив

Представители на двата синдиката - КНСБ и КТ „Подкрепа" ще се включат в подготвения от бизнеса втори пореден протест срещу готвеното увеличение на цените на електроенергията. Това стана ясно от протестна декларация, под която стоят подписите на ръководителите на двата синдиката у нас.

„Призоваваме нашите отраслови и браншови структури да координират своите действия със своите браншови партньори от работодателските организации, опирайки се на традициите на добрия социален диалог, съществуващ между тях и да вземат решение за най-подходящия и ефективен начин за включване в обявения за 29 юли протест.

Готови сме на принципа на равнопоставеността, диалога и социалната солидарност да участваме във всички преговори с държавните институции по повод възможностите за извеждане на българската енергетика от кризата, за повишаване конкурентноспособността на българските предприятия, за сигурни и устойчиви работни места и повишаване на доходите на българските работници", се казва в съвместната протестна декларация на синдикатите.

В Стара Загора протестът на бизнеса започва в 11,00 часа като се предвижда участващите в него да спрат работа за час. За втори пореден път ще бъде проведено и протестно шествие, което започва от булевард „Патриарх Евтимий" 50.