Нов шеф в Областната дирекция по безопасност на храните
Нов шеф в Областната дирекция по безопасност на храните / Dariknews.bg, архив

Нов ръководител ще има Областната дирекция по безопасност на храните в Стара Загора. Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов, по предложение на министъра на земеделието и храните Десислава Танева, досегашният й директор д-р Дамян Миков е назначен за заместник-изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните в София, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Д-р Миков е завършил ветеринарна медицина и ветеринарно-медицинска администрация в Тракийския университет - Стара Загора. Има 10 годишен стаж във ветеринарната медицина. Работил е като инспектор по контрол на храните, инспектор ветеринарен контрол в Областна дирекция по безопасност на храните, гр. Стара Загора и граничен инспектор в ОДБХ - Хасково. До момента е заемал длъжността Директор на Областна дирекция по безопасност на храните, град Стара Загора.

В БАБХ д-р Миков ще отговаря за здравеопазване и хуманно отношение към животните и контрол на фуражите.

До назначаването на нов постоянно изпълняващ длъжността директор на Областната дирекция мястото се заема от завеждащата отдел "Контрол на храните" д-р Радка Манолова.