Натоварен уикенд за пожарникарите в Шуменско, отзоваха се на 17 сигнала
Натоварен уикенд за пожарникарите в Шуменско, отзоваха се на 17 сигнала / netinfo

17 произшествия са посетили огнеборците за времето от петък до неделя. Това съобщават от ОД на МВР-Шумен. Локализирани и потушени са пожари в сухи треви, отпадъци и стърнища в Нови пазар, село Марково, Велики Преслав село Мостич, село Загориче, село Климент и Шумен. Погасен е пожар в пластмасов контейнер за смет на ул."Стефан Караджа" в Нови пазар и в метален контейнер на ул."Гоце Делчев" в Шумен. Не са допуснати материални загуби в пожарите.

2 000 кв. метра окосен фураж изгорели в село Борци, като причината е небрежност при боравене с открит огън.

В село Развигорово е имало пожар в къща, изгорели са 30 квадрата от покрива. Пламъците лумнали заради късо съединение.

В събота са горели спомагателни постройки към къща в село Черна. Огънят е потушен, изгорели са 200 кв.м. покривна конструкция, 2 тона фураж и 70 бали люцерна. Игра с огън е причина за възникване на пожара.

50 бали фураж и сграда е спасена от противопожарен екип, който бил изпратен на сигнал за пожар на ул."Любен Каравелов" в село Тодор Икономово. Сигнал за него е получен на 25 юли в 13:33 часа. Пламъците тръгнали от неизправна газова бутилка. Бутилката е унищожена.

Вчера сутринта е получен сигнал за пожар в лек автомобил на Кооперативния пазар в Шумен. Изпратеният на място екип установил, че пламъците тръгнали от късо съединение в лек автомобил „Фолксваген Пасат" с пловдивска регистрация, собственост на мъж на 40 години. Унищожено е арматурното табло и салона, автомобилът е спасен от изгаряне.

Друг пожар в лек автомобил е възникнал на на ул."Васил Априлов" в Шумен. На място било установено, че се е запалил „Деу Такума" с шуменска регистрация, собственост на 48-годишен мъж. Причина за възникване на пожара е късо съединение. Автомобилът е изгорял, спасени са други два автомобила.

Сигнал за пожар в навес на ул."Иван Дяков" в село Ивански е получен на 26 юли в 15:05 часа. На място пристигнал противопожарен екип, който погасил пламъците. Изгорели са 30 кв.м. покривна конструкция, спасена е една сграда. Причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън.