Жалба с 3 оплаквания за продажбата на Чифте баня е подадена в ОП - Кюстендил
Жалба с 3 оплаквания за продажбата на Чифте баня е подадена в ОП - Кюстендил / netinfo

Жалба с 3 оплаквания, свързана с делото срещу продажбата на Чифте баня е подадена в Окръжна прокуратура- Кюстендил. Делото се гледа от Административен съд- Кюстендил. Жалбата е подадена от сдружение СПИНОК и адвокат Ангел Ангелов, като обаче не става ясно на кой е подписа под нея, съобщи за Дарик говорителят на Окръжна прокуратура Марияна Сиракова.
По трите оплаквания има образувани три преписки. Първото оплакване е срещу това, че Районна прокуратура е отказала да образува наказателно производство. Становище по тази преписка все още не е обявено официално. Това ще стане в законово установения срок.
Второто оплакване е за наличие на данни за осъществено престъпно деяние по административно дело 47/2015 г. за продажбата на Чифте баня на Административен съд- Кюстендил. Тук становището на Окръжна прокуратура е, че няма данни за извършено престъпление по административното дело.
Третото оплакване е за неизготвен и неподаден протест от страна на прокуратурата срещу решение №959 на ОбС- Кюстендил за обявяване на продажбата на Чифте баня на търг. Това оплакване също не е уважено, като е прието, че към настоящият момент не е налице основание за намеса на Окръжна прокуратура по реда на административно съдебния надзор.

"Дали Окръжна прокуратура ще се включи в делото, което се води в Административен съд- Кюстендил за продажбата на Чифте баня зависи единствено от нашата преценка. Включването може да стане по всяка едно време на делото. Към този момент обаче това не е наложително. В тази насока Окръжна прокуратура се е съобразила и с установената съдебна практика на ВАС за участието по такива дела", заяви пред Дарик прокурор Сиракова.