АДФИ ще проверява Тотев за „Колодрума“, но не се знае кога
АДФИ ще проверява Тотев за „Колодрума“, но не се знае кога / снимка : Виктор Кадири/ Дарик радио Пловдив/ архив

Агенцията за държавна и финансова инспекция (АДФИ) планира да започне проверка в община Пловдив, за строежа на многофункционалната зала „Колодрум“. Агенцията е била сезирана от депутати на Патриотичния фронт, които твърдят, че цената на залата е многократно завишена.

От пресцентъра на АДФИ заявиха за Дарик радио, че такъв сигнал наистина има, но проверка все още не е започнала. Причина затова е, че на този етап агенцията не разполага с достатъчно хора. „Всичките ни финансови инспектори в момента са заети с други проверки, но когато имаме достатъчно административен капацитет ще възложим проверка и по този сигнал“, обясниха от пресцентъра.

Според официалната информация от община Пловдив крайната цена на „Колодрума“ е 49 млн.лева, докато депутатите от Патриотичния фрон твърдят, че крайната цена излиза над 60 млн.лева.

 

Очаква се залата официално да отвори врати в края на август, когато в нея ще се проведе световно първенство по Тае Куон До. Тя разполага с над 7000 седящи места паркинг за повече от 500 автомобила и в нея могат да се провеждат състезания по 28 различни вида спорт.