Промените в конституцията влизат в НС другата седмица
Промените в конституцията влизат в НС другата седмица / снимка: БГНЕС

Когато се търси политически консенсус се прави взаимен компромис, който да бъде в интерес на държавата и в интерес на постигането на тези конституционни реформи, заяви пред журналисти на Рожен председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Според него това можем да се постигне когато всеки смекчи позицията си. Задаваме си въпроса защо бяхме толкова твърди в началото, след като за всички беше ясно, че докато не се постигне този широк политически консенсус е немислимо въобще да се гласува конституционни промени, допълни депутатът. Когато се правят реформи и се приемат закони, които ще трябва да бъдат прилагани 10-30 години занапред, няма по-хубаво нещо от това да постигнеш политически консенсус, каза още Цветанов.

Конституционните промени ще влязат другата седмица в пленарна зала, добави Цветанов, който бе гост на Събора на народното творчество и животновъдството „Рожен 2015”.

По-важното е, че и Реформаторският блок осъзна важността да си говорим и с опозицията, коментира още Цветанов по повод разговорите между парламентарно представените политически формации относно съдебната реформа и промените в конституцията.