Арена Русе стана Булстрад Арена
Арена Русе стана Булстрад Арена / netinfo

Зала „Арена Русе“ от днес вече се казва „Булстрад Арена“. Застрахователното дружество ЗАД "БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП" е генерален спонсор на новопостроената спортна зала в града ни. На тържествената церемония инвеститорът Пламен Бобоков дари кръстника Румен Янчев, председател на Управителния съвет и изпълнителен директор „Булстрад“ с риза.

„Тази зала ще промени всичко в живота на русенци. Повече от 40 години я чакаме. Мисля, че по-късно ще разберем какво означава този многофункционален спортен комплекс. Това не е само зала за спорт. Това е зала за конгресни събития, за концерти, за култура“ подчерта кметът Пламен Стоилов по време на церемонията. Простата сметка показва, че ако поне 6 000 гости посещават града ни седмично, заради събитията в залата, това ще повиши значително стандарта на живот. По-думите на кмета обаче, по-важната роля на залата е, че ще повиши самочувствието на Русе като център на културата, спорта и събитията в региона и цялата страна. „23-ти юли е близо. Вече няма никакви съмнения, че сме успели“ категоричен бе Пламен Стоилов.

Пламен Бобоков пък увери генералния спонсор, че в най-скоро време „Булстрад Арена“ ще се наложи като най-добрата зала концерти, спортни и културни мероприятия не само в България, но и на Балканите. „Имаме уникалния шанс да сме на 60 километра от най-голямата балканска столица Букурещ, и от нас зависи да превърнем този обект в истински пример интензивен културен туризъм“, заяви Бобоков.

Изпълнителният директор на  Застрахователното дружество ЗАД "БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП“  Румен Янчев отбеляза, че компанията присъства в Русе от 41 години, така че съвсем нормално да подкрепят реализирането на тази прекрасна идея.

"Арена Русе" стана "Булстрад Арена"
netinfo