Уикенд в една от световните топ дестинации за 2015 г. - Пловдив
Уикенд в една от световните топ дестинации за 2015 г. - Пловдив / netinfo

Пловдив става все по-атрактивен и привлича хиляди туристи от света и България. Тази година Градът под тепетата беше избран за една от Топ 10-те дестинации, които трябва задължително да се посетят през 2015 г. Престижната класация, в която попадна Пловдив е на известния туристически сайт Lonely Planet.  По-долу ви даваме още поне 5 причини освен тази, заради които си заслужава да посетите Вечният град на България още този уикенд.

Уикенд в една от световните топ дестинации за 2015 г  Пловдив
netinfo

Кварталът, който убедително се превръща в единствения по рода си в България център на творческите индустрии предлага и многообразие от галерии, работилници, ателиета, очарователни заведения и малки магазинчета за ръчно изработени дрехи и аксесоари. Следете програмата на арт квартала на www.facebook.com/kapana.creative.district

Уикенд в една от световните топ дестинации за 2015 г  Пловдив
netinfo
Настане ли вечер, богатата събитийна програма на града става все по-пъстра. Едва ли ще е лесно да изберете между множеството възможности, които Пловдив предлага, а най-хубавата новина е, че повечето от тях се случват под звездите - на места като Античния амфитеатър, лятно кино „Орфей", „Конюшните на Царя" или направо на площадите, малките романтични възрожденски улички или по парковете. За да не пропуснете някое от тях, следете редовно програмата на града на www.visitplovdiv.com.

Уикенд в една от световните топ дестинации за 2015 г  Пловдив
netinfo

А що се отнася до откритите наскоро модернизирани Пеещи Фонтани в обновената Цар Симеонова градина, то би било непростим пропуск да не им отделите поне две посещения - през деня за разхлада и разглеждане на обновения парк, а вечерта, за да зърнете зрелищното музикално шоу на фонтаните.

Модерният спектакъл може да се види всеки четвъртък, петък и събота вечер, а през останалото време от седмицата цветните светлини на водните струи изпълват тишината.

Уикенд в една от световните топ дестинации за 2015 г  Пловдив
netinfo
Но Пловдив има още изкушения за вас и обещава да завладее сетивата ви изцяло. Виното и храната в града са вълшебни. Тракийският район е известен с едни от най-добрите изби в България и това си личи във всеки един ресторант или бар, в който поръчате бутилка местно производство. В същото време многообразието от храни и ястия е напълно в унисон с колорита на Пловдив. Още от древността градът е кръстопът между Изтока и Запада и това е ясно доловимо и в местната кухня. Наред със съвременните гурме изкушения, в Пловдив може да опитате и традиционни български, турски, арменски, гръцки, еврейски и италиански ястия.