Горещо, температурите скачат до 38°
Горещо, температурите скачат до 38° / © DarikNews.bg, архив

 

Днес ще бъде слънчево, около и след обяд - и горещо. Максималните температури ще се покачат между 33° и 38°, по Черноморието - 27°- 30°. Вятърът временно ще се ориентира от югоизток и ще бъде слаб. Над Черноморието ще бъде слънчево и топло. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 23°-25°.

В планините ще е слънчево, след обяд, на места - с незначителна купеста облачност. Вятърът ще е слаб, от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра - около 20°.

В четвъртък над по-голямата част от страната ще се задържи слънчево. По-късно през деня над Западна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Вятърът в Северозападна България ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува хладен въздух. В сравнение с предишните горещи дни, дневните температури в северозападните райони ще се понижат с 5-6 градуса, докато в останалата част от страната максималните ще са все още високи - между 33° и 38°.

През нощта срещу петък и в петък през страната ще премине бърз студен атмосферен фронт. Ще духа умерен и временно силен северозападен вятър. Дневните температури в цялата страна ще се понижат. Ще има променлива, над източната половина от страната и Рило-Родопската област, по-често - значителна облачност. На места там ще паднат краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.

В събота ще бъде предимно слънчево. По-късно през деня вятърът ще отслабне. Максимални температури – между 27° и 32°.