36 години затвор получиха трима за опит за убийство
36 години затвор получиха трима за опит за убийство / dariknews.archive

Трима подсъдими, извършили опит за убийство през март 2010 г. в село Шияково, община Гулянци получиха общо 36 години затвор. Присъдите, които постанови Окръжен съд-Плевен, са влезли в сила от 29 юни. Това съобщиха от Главната прокуратура.

Обвинителният акт по случая е внесен в съда от Окръжна прокуратура-Плевен на 5 септември 2013 г. Обвинението срещу 27-годишния Светлин Миленов, 45-годишния Борислав Владимиров и 47-годишния Илия Трифонов - и тримата от град Гулянци, е за това, че на 26 март 2010 г. тримата са се опитали да умъртвят И.С.А. от село Шияково. Мъжът е бил прострелян на улицата пред дома му, след което се е наложила спешна животоспасяваща операция, показва справка с полицейския бюлетин от тогава. Престъплението е останало недовършено поради независещи от тримата извършители причини. Светлин Миленов е обвинен в качеството на извършител, Борислав Владимиров - като извършител и съучастник, а Илия Трифонов - като подбудител и помагач.

С присъдата на ОС - Плевен, влязла в законна сила на 29 юни тази година, Светлин Миленов е осъден на 8 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието, Илия Трифонов е осъден на 10 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване и Борислав Владимиров - на 18 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване.