Местните реформатори настояват за централна регистрация
Местните реформатори настояват за централна регистрация / DarikNews.bg, архив

Партиите от Реформаторския блок в Старозагорско ще се явят единно на предстоящите избори през октомври, потвърди за Дарик председателят на ДСБ в Стара Загора Румен Димитров.

Той уточни, че на местно ниво формациите настояват за централна регистрация за вота на 25 октомври.

На 2 юли лидерът на ДСБ Радан Кънев отказа да коментира има ли напрежение в Реформаторския блок преди местните избори. Ден по-рано председателят на предизборния щаб Найден Зеленогорски заплаши с оставка, ако блокът не постигне споразумение за единна регистрация за предстоящите избори.

В Стара Загора продължава обсъждането и изготвянето на предизборната програма, правят се партийни заседания, на които се разглеждат кандидатите за общински съветници. До края на юли трябва да има яснота кои са номинираните, а окончателната подредба ще стане известна в началото на септември.

Желанието на партиите от блока в Стара Загора е кандидатът за кмет да бъде излъчен от Гражданския съвет, обясни Румен Димитров, но не се ангажира да каже кои са разглежданите до момента имена. Преди месец старозагорският депутат Димитър Танев увери, че РБ се готви усилено за местните избори и ще се яви с кандидати за кметове в почти цялата Старозагорска област.