Габровският съд търси помощ от министър Москов
Габровският съд търси помощ от министър Москов / 100 вести

Габровският Окръжен съд е изпратил писмо на министъра на здравеопазването д-р Петър Москов, с което иска съдействието му в т. нар. „докторско дело“, научаваме от публикация във вестник "100 вести" днес.

Изданието пише, че причината е липсата на хабилитирани експерти, които да попълнят състава на необходимата на съда 7-членната съдебно-медицинска експертиза. Към момента всички специалисти отказват, но наредба дава право на министъра на здравеопазването да осигури вещи лица с помощта на националните си консултанти.

Водеата статия на "100 вести":

Над 600 души, организирани в 58 състава на народни читалища и пенсионерски клубове от всички кътчета на страната, се включиха в Шестия национален фестивал за автентичен фолклор, който се проведе на 4 и 5 юли в село Жълтеш.

И тази година събитието беше благословено от ситен дъждец, като дар от Бога, както каза отец Стефан по време на водосвета, „за да завърши успешно и да пребъде през годините, да се пази и предава от поколение на поколение българския дух и традиция”.

Вестникът съобщава още, че в „Гранд хотел Варна“ от 26 юни до 4 юли 2015 г. се проведе Международен турнир по класически шах- мат, в който взеха участие силни състезатели от Русия, Украйна, Беларус, Азербайджан и България. Габровецът от спортен клуб „Бялата лястовица“ Радослав Ковачев се представи престижно в групата до Fide Elo 2000.

През юни Габровският камерен оркестър изнесе четири образователни концерта с деца от началния курс (I - IV клас). Организатор е отдел „Образование” на Община Габрово.

На тези концертни срещи запознаваме учениците с музикалните инструменти, някои от които децата и пробват. Изпълняваме барокова, романтична музика. При Детска симфония от Хайдн, в която участват детски играчки, децата се включват като солисти в оркестъра.