Неделни хора ще се извиват на площад Възраждане
Неделни хора ще се извиват на площад Възраждане / dariknews.archive

Неделни хора ще се вият от този месец на площад „Възраждане" в Плевен. Инициативата е част от програмата на Общината „Ваканция в Плевен - лято 2015" и ще започва от 19:00 часа.
Първата танцова вечер е на 19 юли с участието на Клуба за народни танци "Българско хоро" с ръководители Олга и Минко Мустакови, Школата по спортни танци "Артефакт" с ръководител Люба Валентинова и Фолклорна група "Дъга" при СОУ „Ст. Заимов" с ръководител Албена Кръстева.

На 22 юли и 19 август в неделните вечери ще се включи и Клубът по спортни танци "Дъга" с ръководител Жени Василева, а на 26 юли и 13 септември - Клубът за народни танци "Веселяци" с ръководител Цветан Димитров. Неделните хора в Плевен ще продължат и през август и септември.

Първата танцова вечер за август е на 2-ри с участието на „Фолк Денс Българи" при НЧ "Ракитин - 1969" с ръководител Иваничка Гергушка. На 9, 16 и 23 август на площада ще се изяви и Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци "Иван Вълев" с директор доц. Георги Хинов, а на 30 август - Школата по спортни танци "Артефакт" с ръководител Люба Валентинова.

През септември в танцовите вечери ще участват Клубът по спортни танци "Авангард" с ръководител Драгомир Балински, Хип-хоп училище "Плевен", както и други групи към НЧ "Извор - 1959".