Мерки срещу дилъри и дрога в сливенските училища
Мерки срещу дилъри и дрога в сливенските училища / община Сливен

Създаването на организация за правилно събиране на информация за разпространение на наркотични вещества в училищата в Сливен е сред приоритетите в работата на полицията. Това съобщи Добрин Койчев -представител на ОД на МВР Сливен по време на днешното заседание на Общинския съвет по наркотични вещества.

Целта е гражданското общество да оказва ефективно съдействие на органите на реда за събирането на конкретни данни за продажба и разпространение на наркотици, посочи още той. По думите му от началото на годината в града и региона са разкрити осем лаборатории за производство на синтетични и други наркотици, разкрита е и група, занимаваща се с производство на наркотични вещества за износ в Холандия. Добрин Койчев изтъкна важността на превантивната работа с децата за предотвратяване на бъдещи техни проблеми с наркотиците.

По време на заседанието бяха връчени и грамоти за организирана и целенасочена дейност за превенция употребата на наркотични вещества и утвърждаване на здравословен начин на живот сред учениците през 2014 г.

Отличени бяха Професионалната гимназия по строителство и архитектура, Професионалната гимназия по текстил и облекло, Младежки дом и Анета Койчева – учител в Строителната гимназия.

Грамотите им бяха връчени от зам.- кметът Иван Петров, който посочи колко ползотворна е съвместната работа на община Сливен и Общинския съвет по наркотични вещества,за борбата децата да не попадат в мрежата на наркотиците или пък за тяхното спасение, ако вече са имали досег с тях.