Мая Манолова: Подобни частни референдуми повече не трябва да се случват никъде в България
Мая Манолова: Подобни частни референдуми повече не трябва да се случват никъде в България / Иво Кирилов, Дарик

В Кюстендил се проведе първият частен референдум за България, това заяви депутатът от БСП Мая Манолова. Според нея е използван целият ресурс на община Кюстендил-„кадрови, матерално- технически, временна заетост, кметове и кметски наместници.

„Всички бяха мобилизиране да участват в първиятчастен референдум. На фона на тази всеобща мобилизция резултата е повече от трагичен. От 69 600 избиратели в община Кюстендил, право на глас са упражнили 5 147 души. Това дава скромните 7,39 %. Ако това е подкрепата за "Коалиция Кюстендил", то можем да прогнозираме, че ни предстоят много оспорвани местни избори, защото този резултат е постижим за много партии. Означава също, че има шанс да бъде сменен и кмета на Кюстендил", заяви Мая Манолова. Тя добави, че е напълно грешна сметката на "Коалиция Кюстендил", че на референдума са гласували 14 %.
„Подобни частни референдуми повече не трябва да се случват никъде в България. Идеята за допитване до гражданите е да се поставят важни за обществото въпроси, а не да се решават личните пиар проблеми на една или друга личност", каза още Манолова.