Тази седмица започва с горещо време, което ще се задържи до четвъртък
Във вторник ще е слънчево, след обяд - и горещо. Температурите ще се повишат и максималните ще са между 32 и 37 градуса, малко по-ниски по Черноморието. В София максималната температура ще е около 32 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието ще бъде слънчево и топло. Максималните температури ще са между 28 и 30 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала. Температурата на морската вода ще е 22 -24 градуса.

В планините ще бъде подходящо за туризъм. Ще бъде слънчево, след обяд на места с незначителна купеста облачност. Вятърът ще е до умерен от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 25, на 2000 метра - около 18 градуса.
В сряда и четвъртък ще е слънчево и горещо с максимални температури между 33 и 38 градуса, по-ниски по Черноморието - между 25 и 30 градуса. В сряда вятърът временно ще се ориентира от югоизток.

По-късно през деня в четвъртък над Западна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Привечер вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да прониква хладен въздух.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg