Три катастрофи с пострадали през уикенда в Хасковско
Три катастрофи с пострадали през уикенда в Хасковско / Dariknews.bg, архив

За три катастрофи с пострадали през уикенда в Хасковска област съобщават от полицията. 4-годишно момиченце е фрактура на черепа след ПТП. Катастрофата е станала на 4-ти в 20,35 часа в село Длъгнево. 60-годишен водач на лек автомобил Ауди, при движение с несъобразена скорост е ударил внезапно изскачащо на пътното платно дете. От удара момиченцето е в неврохирургия МБАЛ - Хасково без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.

82-годишна пешеходка е пострадала в катастрофа. Инцидентът е станал вчера в 09,30 часа в Димитровград на Т-образно кръстовище на улиците "Цар Симеон" и "Волгоградска". 53-годишен водач на лек автомобил Хонда, при маневра завой наляво не е пропуснал пресичащата отдясно наляво по посока на движението му пешеходка, в резултат на което я е блъснал. Жената е с комоцио, без опасност за живота.

На 4-ти около 22:00 ч. на пътя между Хасково и село Минерални бани на около 100 метра преди разклона за село Татарево е станал пътен инцидент с лек автомобил Опел, шофиран от 22-годишен младеж от село Лясково, който поради движение с несъобразена скорост с пътните условия е загубил контрол над колата, преобърнал се на пътното платно, излязъл е в канавката отдясно по посока на движението. Вследствие на удара е пострадал водачът, който е с контузия на главата /комоцио/, контузно-разкъсна рана на лявата вежда, контузия на корема, настанен в ОАРИЛ на МБАЛ - Хасково с опасност за живота. Пострадала е и пътуващата в колата 19-годишна хасковлийка, която е с контузно-разкъсна рана на главата и порезна рана на дясната скула, прегледана и освободена за домашно лечение, без опасност за живота.